–
Co to jest recykling oleju gastronomicznego?
Recykling oleju gastronomicznego to proces zbierania zużytego oleju kuchennego z komercyjnych kuchni i restauracji.
i restauracji. Ten zużyty olej jest następnie przetwarzany na biopaliwo. Biopaliwo może być stosowane jako alternatywa dla paliw kopalnych
paliw kopalnych, takich jak olej napędowy lub gaz, do zasilania pojazdów.
Dlaczego warto używać oleju gastronomicznego jako paliwa?
Recykling oleju gastronomicznego ma wiele korzyści zarówno dla
zarówno dla środowiska, jak i dla Twojej firmy. Na przykład, zmniejsza ilość odpadów, które trafiają na składowiska o ponad 95%. To
Unika się również konieczności transportowania surowców z jednego miejsca do drugiego, co zmniejsza emisję CO2 i pozwala zaoszczędzić pieniądze na kosztach transportu.
na kosztach transportu.
Recykling oleju gastronomicznego to świetny sposób na zmniejszenie wpływu Twojej działalności gastronomicznej na środowisko. Dzięki recyklingowi zużytego
oleju, możesz zapobiec jego składowaniu na wysypiskach, co pozwoli Ci zaoszczędzić pieniądze i pomoże chronić środowisko.
Recykling oleju gastronomicznego
Recykling to także świetny sposób na zaoszczędzenie pieniędzy na kosztach zarządzania odpadami w Twojej firmie. Dla firm, które
które produkują duże ilości odpadów, mogą poddać zużyty olej recyklingowi, zamiast wyrzucać go na wysypiska lub do spalarni.
Odpady
Koszty zarządzania odpadami
Koszty zarządzania odpadami różnią się w zależności od rodzaju wytwarzanych odpadów i miejsca ich wytwarzania.
generowane. Jednak korzystanie z usług doświadczonej firmy zajmującej się gospodarką odpadami może pomóc w zaoszczędzeniu pieniędzy poprzez zapewnienie:
Rozwiązanie dopasowane
dla potrzeb Twojej firmy
Rozsądne opcje cenowe
Usługę dostosowaną do Twoich potrzeb
Więcej na odbiór zużytego oleju gastronomicznego